Moja samopodoba je moja odločitev

  • Šifra artikla: 144
  • Cena z DDV: 23,70 €
  • Popust: 0,00 %
  • Spletna cena z DDV: 23,70 €
Nazaj Dodaj v košarico

Splošen opis

Imate dovolj tega, da ne znate oz. ne zmorete reči NE, kadar vas drugi prosijo za uslugo?

  • Vam zmanjkuje energije in ste zvečer utrujeni, zdi se vam, da ne zmorete več?
  • Si želite ugajati vsem in vam je zelo pomembno, kaj si o vas mislijo drugi?
  • Se vam dogaja, da so vaši prijaznosti navkljub, ljudje do vas osorni ali si dovolijo biti nesramni?
  • Se vam včasih zdi, da vam nič ne gre od rok in da ste napaka tega sveta?

 

 Priročnik za ženske, odločene živeti bolj samozavestno in z več zavedanja svoje vrednosti!

 

Tako. Smo tu, kjer smo. In to je dobro. Ne prehitevajte. Ne zahtevajte od sebe preveč. Odpovejte se popolnosti. Me smo popolne, v svoji nepopolnosti, seveda. Me smo več, kot mislimo, da smo. V nas počivata moč in gonilna sila sveta. Negujmo to v sebi. Začutimo to in končno začnimo to moč uporabljati. V dobro sebi in ljudi okoli nas.


Objemam vas, vsako posebej, ki drži v rokah ta priročnik, to knjigo. Vanj sem zlila del svojega življenja in izkušenj. Iz srca. Verjamem, da se to lahko začuti. Ravnajte z zapisanimi mislimi lepo, nežno, sočutno ter z razumevanjem. Kot boste odslej ravnali tudi sami s seboj. - Saša Einsiedler


mehka vezava

16,5 x 23 cm

99 strani

 

Zakaj priročnik?

Zato, ker si boste vzele zanj čas. Prijelo vas bo, da ga izpolnjujete, se poglabljate in odgovarjate na vprašanja, tudi če ste najprej mislile, da ga boste samo na hitro preletele.

Kaj boste našle v njem?

Vaje, pričevanja žensk, ki so izboljšale svojo samopodobo in motivacijo, da to storite tudi ve!

 

Kaj boste pridobile?

Natanko tisto, kar si želite-boljšo samopodobo, več zadovoljstva s seboj, z odnosi, na delovnem mestu, več veselja v življenju, več zaupanja v svoje sposobnosti, več samozavesti.

 

Moja izkušnja

Z odkrivanjem lastne vrednosti in spraševanjem o tem, kakšna je moja samopodoba, sem se srečala šele v zrelih letih. Ko so se mi sanje o tem, kakšno naj bi bilo moje življenje, začele podirati. In ko sem ugotovila, da me stvari, ljudje in dogodki, ki so zunaj mene, ne osrečujejo. Da se ne počutim dobro, da je v meni neko hrepenenje po … Nisem niti vedela, po čem hrepenim, česa si želim, le počasi se je podiralo vse, kar sem gradila leta in leta v prepričanju, da je to tisto pravo, da delam najboljše, da se trudim in žrtvujem in da je edino tako prav. Oh, kako sem se uštela …


Po nekaj življenjskih padcih in preizkušnjah, ko sem mislila, da je moja vrednost nična, da je moje bivanje pravzaprav božja napaka, pa sem znova začutila življenje v sebi. Kot nek glas, ki mi je dopovedoval, da imam v sebi popolnoma vse, kar potrebujem, da grem naprej. Začela sem se spoznavati, odkrivati svoje čustvene globine, do katerih ni prišel še nihče. Nikomur se nikdar nisem upala razkriti, saj sem čutila, kako zelo sem ranljiva. Raje sem se navzven obdala z neprebojnimi ščiti in skušala na to globino, v kateri je moja majhna deklica sama jokala, pozabiti. Tu in tam sem jo sicer začutila, kako želi k meni v naročje, pa sem jo raje potisnila nazaj v temo. Bala sem se je, ker sem vedela, da mi prinaša sporočila, o katerih ne želim ničesar vedeti.


Potem je prišel čas soočenja. Padala in padala sem v neraziskane globine, v katerih sem bila vedno tako zelo sama. Bala sem se jih, s strahom sem pričakovala, kaj vse bom tam našla. Bilo je veliko žalosti, veliko, veliko žalosti. Za vsa leta nazaj, ko me ni bilo, ko je moja mala deklica v meni objokana samevala. Ko pa sem enkrat pogledala vase, ni bilo poti nazaj. Poleg vse žalosti je bilo namreč tam toliko lepega, da sem vsak dan s hvaležnostjo objemala punčko v sebi. Ko me je znova vleklo na površino, v stare vzorce, sem brala, delala vaje, razmišljala, se pogovarjala s seboj, s prijateljicami, ki so mi stale ob strani, hodila na terapijo … Nekaj sem zagotovo vedela – nikoli več ne grem nazaj.  Raje se podajam v še neraziskano in neznano in odkrivam sebe, svoje želje, svoje potenciale, svoja speča čustva in misli.


Danes sem tu. Še veliko poti je pred menoj, še padam, a se vedno znova poberem. Rada živim. Rada se smejem. Zaljubljena sem v življenje, počasi začenjam živeti svoje sanje. To upanje in to radost, ki jo čutim v sebi, želim podariti vam, drage ženske. Predvsem tistim, ki niti ne slutite svoje moči, želim sporočiti, da je vsa moč v vas. Vse znanje. Vse, kar potrebujete, da ste to, kar ste ali kar si želite biti. Ker le takrat, ko smo to, kar smo, smo najboljše.


Zbrala sem vaje, misli, ki so mi pomagale na moji poti. Vsaka ima svojo pot, vsaka od nas je namreč nekaj posebnega, in kar je dobro zame, ni nujno, da bo vedno dobro tudi za druge. Pa vendar – nekaj načel, ki jih opisujem, in nekaj vaj je tako univerzalnih, da so lahko namenjene vsem. Z zaupanjem in vero, da vam lahko uspe, vam bo uspelo. Tako, kot je meni.


In še nekaj, priročnik sem pisala za ženske. Če pa boste kdaj zalotile svojega partnerja, sina ali prijatelja, kako brska po njej, mu dovolite. Tudi mnogi moški imajo nizko samopodobo, vendar to izražajo na drugačne načine kot me. V svojem bistvu pa smo si podobni bolj, kot bi si mislili.

 

O avtorici:

 

Leta 1985 sem začela kot radijska napovedovalka na Radiu Glas Ljubljane, dve leti kasneje pa sem začela delo kot voditeljica na nacionalni televiziji. Najprej sem se kalila v glasbenih oddajah za mlade  Glasbeni ropot, Sobotna noč, Pop delavnica…), kasneje pa sem vodila veliko zabavnih oddaj v elitnih terminih, v živo (Titanik, Komu gori pod nogami, Jesenski, Pomladni, Zimski, Poletni 3X3…).

 

Po dveletnem odmoru (in dveh otrocih) sem se vrnila na televizijo, na komercialno POP TV, kjer sem začela s kvizi (Pop kviz) in kasneje z drugimi zabavnimi oddajami (1,2,3-Kdo dobi?, Pod srečno zvezdo, Oprostite, prosim!).

 

Nekaj let sem vodila priložnostne oddaje za različne naročnike, tako na nacionalni kot na komercialnih televizijah (Koncert ob 90. letnici Sama Hubada, Beležnik, EMA…), v zadnjem času pa dve sezoni glasbene oddaje Parada, ki je potekala v živo.

 

Do mnogih resnih in zabavnih prireditev ter oddaj mi je pomagal študij novinarstva, treningi govora pri mentorici Ajdi Kalan, ter seveda veliko nastopov v živo, pred množico ljudi, v studiu pred kamerami in pred radijskim mikrofonom. Izkušnje sem si nabirala tudi kot pevka, saj sem se kar nekaj let profesionalno posvečala glasbi (Rdeči baron).

 

Saša Einsiedler

 

Zadnje čase pa se poglobljeno ukvarjam s problemom premagovanja nelagodja pred nastopanjem in s študijem človeške narave. S tečaji in seminarji ter svetovanjem pomagam vsem tistim, ki se zavedajo pomembnosti nastopa in pojave ter želijo izboljšati medosebne odnose na delovnem mestu in v domačem okolju. S coachingom pomagam ljudem, ki želijo pomoč pri doseganju svojih ciljev, s transformativno mediacijo pa pomagam pri reševanju sporov in nesoglasij v družinah, podjetjih (med zaposlenimi), ter ostalim.

 

Sem tudi članica izobraževalne ekipe za Znanstveno fundacijo Slovenije, članica upravnega odbora ZMCS, Zbornice za management consulting Slovenije in članica strokovnega sveta MEDIOSa.

 

Odlomki iz knjige:


Če bi vsi ljudje imeli dobro samopodobo... bi dobro opravili svoje delo in se ne bi kaj dosti ozirali na to, kaj si bodo o njih mislili drugi. Verjeli bi v svoje sposobnosti in upali bi si jasno in glasno izraziti svoje mnenje, sprejemali pa bi tudi mnenje drugih. Znali bi tudi reči ne. Znali bi sočutno prisluhniti drugim, znali bi se postaviti v njihovo kožo in znali bi postavljati meje.

 

Kar mislimo o sebi, postane za nas resnica. Naše misli vplivajo na vsa področja našega življenja: na zdravje, počutje, finance, na to, kako se spopadamo z izzivi, kako rešujemo težave...

 

Slaba samopodoba nas sili v dejanja, ko lastno vrednost iščemo zunaj sebe: v pohvalah in v odobravanju drugih. A s tem ne delamo dobro nikomur, ne drugim, še manj pa sebi.

 

Bila sem na duhovnih vajah. Vsak izmed nas je moral glasno reči 'lep-a sem'. Vsi okrog mene so se mi tudi v resnici zdeli lepi, vsak na svoj način. In vsi so uspeli izreči ta stavek. Ko je prišla vrsta name, se mi je  grlo zadrgnilo in sem onemela. Vsi so se ozrli vame, me čakali, jaz pa sem planila v jok. Vsi so menili, da sem lepa, le jaz ne.

 

Mediji o knjigi:

 

https://www.youtube.com/watch?v=0FgHo-mlBY8