Za 6 zvitkov
400 g mešanice tanko narezanega zelja in nastrganega korenja
2,4 dl tanko narezane rdeče paprike
3 dl kumare, narezane na kocke
6 ovojev iz riževega papirja
Omaka sriracha (po želji)
Tajska arašidova polivka, Kokosova polivka ali omaka hojsin (razredčena z vodo) za pomakanje (po želji).
V veliki skledi zmešajte zelje in korenje s papriko in kumaro.
Izberite dovolj veliko ponev, da razviti ovoj iz riževega papirja v celoti leže vanjo. V ponev nalijte 2,4 dl zelo tople vode. Po en ovoj naenkrat namočite za 20 sekund oziroma za toliko časa, da postane gibek, vendar še ne mehak »kot gumijasti medvedki«.
Položite namočeni ovoj na rezalno desko in ga z mokrimi rokami previdno pogladite, da se zravna. Denite kupček zelenjavnega nadeva malce pod središče. Po želji pokapljajte z omako sriracha. Primite sebi najbližji rob in preganite ovoj navzgor ter prek nadeva. Desno in levo stranico preganite proti središču. Nežno vlecite ovoj proti sebi, medtem ko ga zvijate, kakor da bi pripravljali burrito. Postopek ponovite s preostalimi ovoji in s preostalo količino nadeva.
Postavite na mizo s Tajsko arašidovo polivko, Kokosovo polivko ali omako hojsin (razredčeno z vodo) za pomakanje (po želji).
Različice: dodajte sveže sadje, npr. rezine breskev ali avokada. Za bolj dodelane spomladanske zvitke dodajte nadevu zeleno solato, narezano na trakce, tofu, mango, svežo baziliko ali namočene steklene rezance.
Hranilna vrednost 1 zvitka: 72 kcal, 2 g beljakovin, 16 g ogljikovih hidratov, 3 g sladkorjev, 0,5 g skupnih maščob, 4% kalorične vrednosti iz maščob, 2 g vlaknin, 57 mg natrija.
Več o knjigi na strani: https://www.zalozba-planet.si/index.php?module=shop&op=product&subop=show&productID=5039
Komentiraj
Dodaj komentar