• Pica s cvetačno podlogo - recept iz knjige Ukrotite svoje hormone

  Datum: 12.05.2020 | Avtor: Administrator

  Za 2 do 4 osebe

   

  Podloga:

  2 žlici mletih lanenih semen (ali semen čia)

  450 g cvetače, nastrgane na velikost riževih zrn

  0,6 dl katerekoli moke

  2 žlici jedilnega kvasa

  1 žlička česna v prahu

  ¼ žličke čebule v prahu (po želji)

  1½ žličke mešanice mediteranskih začimb (po želji)

  1 do 2 žlici tahinija

   

   

  Nadev:

  1,2 dl paradižnikove omake ali omake marinara

  4 do 6 gobic, narezanih

  2 zavitka na soncu posušenih paradižnikov brez olja, sesekljanih

  0,6 dl oliv, narezanih

  1,2 dl ananasa, sesekljanega

  3 do 4 listki sveže bazilike (po želji)

  2,4 dl špinače

   

  V majhni skledi zmešajte mleto laneno seme ali seme čia s 3 žlicami vode. Postavite skledo v hladilnik. Cvetačo postavite v mikrovalovno pečico za 8 minut ali pa jo 5 minut kuhajte na štedilniku. Ko se ohladi, jo stresite na čisto kuhinjsko krpo ali sirarski prt in iztisnite odvečno tekočino. (Res močno stisnite, kajti masa mora biti izredno suha.) Nato stresite cvetačo v skledo za mešanje, dodajte ohlajeno mleto laneno seme (ali čio) in vmešajte še ostale sestavine. Po potrebi dodajte 1 do 3 žlice vode in zamesite testo. Bolj ko bo testo suho, bolj hrustljava bo podloga.

   

  Ogrejte pečico na 200 stopinj. Obrnite pladenj za peko z gornjo stranjo navzdol in ga obložite s papirjem za peko. Na sredo pladnja položite kepo testa in ga pokrijte s še eno plastjo papirja za peko. S pritiskom sploščite testo in ga zgladite v podlogo premera 23 centimetrov (debelo okoli 6 milimetrov). Odstranite zgornjo plast papirja in jo shranite. Pecite 18 do 25 minut oziroma toliko časa, da robovi rahlo porjavijo in postanejo hrustljavi. Vzemite podlogo iz pečice in nanjo položite shranjeni papir. Vse skupaj obrnite na glavo, tako da podloga zdaj počiva na novem papirju. Odstranite stari papir (kos, ki je bil prej na vrhu) in ga zavrzite.

   

  Podlogo na tanko premažite s paradižnikovo omako (morda ne boste v celoti porabili 1,2 dl omake). Naložite vse sestavine nadeva, razen špinače in bazilike ter postavite v pečico še za 5 do 10 minut, oziroma za toliko časa, da se nadev pogreje. Po želji dodajte špinačo in baziliko in pico postavite še za 1 minuto v pečico. Nato jo po želji potresite z dodatno količino jedilnega kvasa.

   

  Hranilna vrednost na osebo: 313 kcal, 15 g beljakovin, 46 g ogljikovih hidratov, 17 g sladkorjev, 11 g skupnih maščob, 29% kalorične vrednosti iz maščob, 13 g vlaknin, 474 mg natrija.

   

  Več o knjigi na strani: https://www.zalozba-planet.si/index.php?module=shop&op=product&subop=show&productID=5039

   

   


  Nazaj

  Komentiraj

  • Na voljo imate še znakov.
  • Vpišite prikazane znake
   This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
     
  Dodaj komentar

  Komentarji: