Sestavine za 10 šalčk (velikost mufina):
Šalčke:
100 g lešnikov
100 g mandljev
100 g datljev
1 jušna žlica chia semen
2 jušni žlici topljenega kokosovega olja
1 jušna žlica presnega kakava
Krema:
2 zrela avokada
200 g datljev (10 minut predhodno namočenih v topli vodi)
2 - 3 jušne žlice presnega kakava brez sladkorja
Postopek:
V multipraktiku grobo premešamo lešnike in mandje, ter posebaj datlje in olje.
Zmesi v mešalniku združimo in dodamo še preostale sestavine za šalčke. Mešamo tako dolgo, da se vse skupaj lepo združi in dobimo gnetljivo testo.
Maso nadevamo v namaščen pekač za mufine (ali aluminijaske modelčke za kolačke) in s prsti oblikujemo šalčke, tako da sledimo obliki modelčkov.
Šalčke dehidriramo v predhodno ogreti pečici 10 minut na 100 °C (opcija ventilacije).
Kremo pripravimo tako, da vse sestavine gladko premešamo v multipraktiku. Zmes nadevamo v ohlajene šalčke.
Vse skupaj hranimo v hladilniku vsaj 2 uri, da se krema strdi.
Več o knjigi na strani: https://www.zalozba-planet.si/index.php?module=shop&op=product&subop=show&productID=5032
Komentiraj
Dodaj komentar