Matejina veganska kuhinja, 3. del

  • Šifra artikla: 10
  • Cena z DDV: 30,00 €
  • Popust: 0,00 %
  • Spletna cena z DDV: 30,00 €
Nazaj Dodaj v košarico

Splošen opis

Knjiga obsega 50 receptov, kuhanih in presnih razdeljenih v sklope:

-juhe,

-glavne jedi,

-kruhe, namaze, prigrizke,

-sladice,

-solate in napitke.

 

Kar nekaj receptov je brezglutenskih in kar nekaj iz starih žit: pire, prosa, kvinoje, amaranta in seveda tako priljubljene ajde.

 

Poljudno-strokovni teksti v knjigi so zbrani iz preko 25 najnovejših knjižnih virov in iz množice člankov in raziskav. Opisujejo in razlagajo, zakaj je potrebno hrano dobro prežvečiti, kako na naše telo vplivajo kava in razhudniki. Govora je tudi o tem, kakšna dieta je potrebna, da se omili ali ozdravi psoriaza in artritis. Vse opisane teme črpajo vire iz znanstvenih raziskav, ki trditve o pozitivnih in negativnih učinkih hrane na naše telo potrjujejo ter ključnih znanstvenikov, ki so raziskave izvedli.

 

Celo poglavje je posvečeno brezglutenski hrani, razloženo je, kakšna je razlika med  današnjo in starodavno pšenico, zakaj je pira bolj prebavljiva od pšenice. Beseda teče  tudi o pozitivnih lastnostih fermentirane hrane, kamor prištevamo, ne samo kislo zelje, ampak tudi miso, umeboši pasto, olive in še.

 

Celotno poglavje je posvečeno kokosu, kokosovi maščobi in jedem, ki to vsebujejo. Kar nekaj je receptov iz Šri lanške kuhinje, na osnovi kokosa, seveda prirejenih za slovenskega jedca.

 

Govora je tudi o tem, zakaj  dobimo več hranljivih sestavin iz živil, če jih namakamo ter kakšno vlogo imajo pri tem alge.

 

 Za konec je dodano še  poglavje o kombinaciji hrane, s čim kombiniramo žitarice, stročnice, sadje in druga živila. Vse to je  razloženo z vidika prebave in encimov, ki se sproščajo v našem telesu ob določeni hrani.

 

Izdajatelj: Dereani d.o.o.

Format: A5 format z mehkimi platnicami