Matejina veganska kuhinja 2

  • Šifra artikla: 111
  • Cena z DDV: 40,00 €
  • Popust: 0,00 %
  • Spletna cena z DDV: 40,00 €
Nazaj Dodaj v košarico

Splošen opis

Drugi del zelo uspešne knjige obsega 208 novih receptov na 160 straneh s spremljajočimi fotografijami.V uvodu so podrobno opisane sestavine (žitarice, stročnice, zgoščevalci, moka....). V 14 –ih poglavjih so recepti za juhe, enolončnice, vloženo sadje, marmelade, sladice, rižote, testenine, raznovrstno zelenjavo, stročnice in še kaj bi se našlo. Na koncu je še opis hrane in kako deluje na naše telo.

 

Mateja Tea Dereani: "Druga knjiga Matejina veganska kuhinja 2 je izšla, ko sem delala v vegetarijanski restavraciji in sestavljala menije, se ukvarjala z gosti. V tej knjigi so recepti za jedi, ki sem jih kuhala in tudi razvila tam. Precej sem tudi svetovala v bio trgovinah in ugotovila, da je veliko ljudi alergičnih na gluten. Današnja pšenica ni taka, kot je bila včasih, ima skoraj za 100 odstotkov več glutena, zaradi česa je tudi več alergikov." (http://www.aktivni.si/prehrana/veganska-kuhinja/)

 

Ko se kdo seznani, katerih živil ni na jedilniku veganov, se kar strese, kaj pa sploh še dajo v lonec in na mizo – in vendar takšna prehrana ni nič manj pestra in okusna, le naučiti se moramo, kako jo prav pripraviti – izzivu ste lažje kos že z drugo vegansko kuharico, ki jo je spisala Mateja Tea Dereani – jajca, na primer, lahko nadomestite s koruznim škrobom ali pretlačeno banano, mlečne izdelke pa s sojinimi in riževimi.

»Prva knjiga je temelj« razlaga, »v njej so bile predstavljene glavne sestavine in recepti. Ta pa je nadgradnja, ki poleg preprostih jedi in receptov ponuja še drugačne zamisli in načine, kako jih uresničiti. V njej je veliko novih receptov in več ustvarjalnosti«. Primerna je tako za začetnike, kot za tiste, ki vešče vrtijo kuhalnico, meni, v njej pa najdemo »vse od juh do sladic, od žit do stročnic«. Pri pripravi si je pomagala s svojimi in z izkušnjami prijateljev, v prihodnosti pa načrtuje še katero tovrstno delo. (Astro novice, priloga Slovenskih novic; Ljubljana 21. januar 2009, leto XVII, št. 3; avtor Tomaž Kvas)

 

Mehka vezava, 161 strani / 21,5 x 27,5 cm


O avtorici:

 

Mateja Tea Dereani preučuje veganstvo dvanajst let, desetletje pa že poklicno pripravlja hrano po njegovih načelih. Po njenem mnenju ne drži, da vegani nimajo česa jesti, saj je izbor jedi veliko pestrejši kot v sodobni zahodni kuhinji.

 

 

"Pred dvajsetimi leti, ko mi je začelo primanjkovati energije za številne dejavnosti, s katerimi sem se takrat ukvarjala, sem se odločila spremeniti svoj način prehranjevanja. Najprej sem postala vegetarijanka, a sem imela še vedno zelo hude težave z želodcem. Ko sem preskusila biovegansko prehrano, mi je telo "odgovorilo", da je ta prava zanj. Ob drugačni hrani sem imela tudi veliko več energije, zato sem vztrajala. Zdaj se počutim izvrstno, pretekla sem že dva maratona, z zdravjem nimam prav nobenih težav." (Mateja Tea Dereani)