Fridina domača kuhinja - trenutno ni na zalogi

  • Šifra artikla:
  • Cena z DDV: 14,90 €
  • Popust: 0,00 %
  • Spletna cena z DDV: 14,90 €
Nazaj Dodaj v košarico

Splošen opis

 

Izšla je prva iz serije štirih dobrodelnih veganskih kuharskih knjižic Fridina domača kuhinja - Pomladna Frida.

 Recepti v njej predstavljajo most med slovensko kulinarično tradicijo in etiko. Medtem ko se po eni strani skušajo čim bolj približati kulturi prehranjevanja slovenskega naroda, pa ji s tem, ko hrana ne vsebuje sestavin živalskega izvora, dodajajo svež, etični duh spoštovanja življenja.

 

To je kuharska knjižica, kjer so uporabljene v Sloveniji znane in dostopne sestavine.

 

Ker je knjižica nastala zaradi živali, je celoten izkupiček od prodaje tudi namenjen doživljenjski oskrbi rešenih rejnih živali.

 

Promocija knjižice bo potekala v družbi zvedave in radovedne kokoši Fride po vseh večjih slovenskih krajih vse do poletja.

 

Nekaj jedi iz knjige so pripravili na kmetiji dolgoletnega vegana Stanka Valpatiča iz Ostrožnega pri Ponikvi, kjer se ukvarjajo z miroljubnim kmetijstvom.

 

Projekt Fridina domača kuhinja je plod sodelovanja Društva za zaščito živali Pomurja in Zavoda za zaščito rejnih živali Koki. Oboji si prizadevajo, da bi ljudje med živalmi ne delali razlik in jih obravnavali kot moralno enakovredna bitja, katerim ni mesto v kolesju človeške industrije.

 

92 strani

21 x 15 cm

 

Kdo je Frida?

 

Frida je bila ‘odslužena’ kokoš nesnica iz reje v kletki, ki je leta 2014, potem ko jo je kupil nek rejec z Gorenjske v družbi ostalih sto čakala pred hlodom s sekiro.  Njeno življenje in življenje vse jate, so si bodoči ustanovitelji Zavoda za zaščito rejnih živali Koki dobesedno izprosili, saj se jim je s svojo podobo zasmilila. Ampak po tradiciji stare kure (ki mimogrede niti na polovici svojega življenja niso, vendar ne nesejo več velikih, debelih jajc, ampak nesnost upade) romajo v lonec za kurjo juho. 

 

Kokoš Frida in Petra Gjureč iz Društva za zaščito živali Pomurja.

 

Mediji o knjigi:

 

http://4d.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174397349 (od 14:15 minut dalje)