Orodje

  • Šifra artikla:
  • Cena z DDV: 21,11 €
  • Popust: 0,00 %
  • Spletna cena z DDV: 21,11 €
Nazaj Dodaj v košarico

Splošen opis

Knjiga Orodje ponuja rešitev največjega problema, ki ga imajo pacienti s psihoterapijo – kako pospešiti želene spremembe

 

S pomočjo orodja lahko delujete kljub bolečini. Višja sila, ki poganja celotno življenje, se izraža v neprestanem gibanju in delovanju. S to silo se lahko povežete le tako, da ste tudi sami v gibanju. Za to pa se morate spoprijeti z bolečino in jo preseči. To vam omogoči preoblikovanje želje.

 

Aktivna ljubezen – uporabiti orodje, ko vas nekdo razjezi in si te osebe ne morete izbiti iz glave. Aktivna ljubezen ustvari pretok. Pretok je sila, ki sprejema vse tako, kot je. S tem izgubite občutek nepravičnosti in lahko dajete brez zadržkov. Ko ste v tem stanju, vas ne more nič odvrniti.

 

Notranja avtoriteta – uporabiti orodje vsakokrat, ko začutite strah pred nastopom. To so trenutki, ko „zmrznete“, postanete leseni ali okorni, ko se ne morete naravno in spontano izraziti. Osnovni razlog zato je iracionalen občutek negotovosti. Sila samoizražanja nam omogoči, da se razkrijemo iskreno in pristno – ne da bi nas skrbelo odobravanje drugih.

 

Tok hvaležnosti – uporabiti orodje, ko so vaše misli polne skrbi, samosovraštva ali katere koli druge oblike negativnosti. Tok hvaležnosti uporabite takoj, ko vas prevzamejo negativne misli, drugače bodo postale samo še močnejše. V vesolju je višja sila, ki še zdaleč ni brezbrižna do nas, saj nas je ustvarila in vedno skrbi za naše dobro. Tej sili pravimo vir. Občutek njene neizmerne moči razprši vso negativnost. Toda vira ne moremo zaznati brez hvaležnosti.

 

Nevarnost – naj bodo orodja še tako učinkovita, sčasoma jih boste opustili. S tem ne boste le ustavili lastnega napredka, uničili boste vse, kar ste z njimi pridobili ali dosegli. To je glavna ovira, na katero naletijo bralci. Borite se proti iluziji, da lahko pridete do nečesa čudežnega, ko vam ne bo več treba uporabljati orodja. Takšno miselnost vsakodnevno krepi potrošniška kultura okoli vas. Iluzija se vedno konča enako: odnehate. Ko ste uspešni, mislite, da ne potrebujete orodja. Ko pa ste poraženi, ste preveč pobiti, da bi ga uporabljali. Z mislimi ne morete premagati svoje nagnjenosti k temu, da odnehate. Potrebna je višja sila, ki je močnejša od moči potrošništva. Tej praviva moč volje.

 

Moč volje je tista višja sila, ki jo morate ustvariti sami.