Pogoji poslovanja

 

Plačati je mogoče po povzetju ali predračunu. Kupec se pri naročilu odloči za način plačila. Naročeno blago dostavlja Pošta Slovenije. Pri plačilu po povzetju plača kupec dostavljalcu Pošti Slovenije kupnino, stroške dostave in provizijo za posredovanje plačila prodajalcu. Stroški dostave se plačajo po ceniku Pošte Slovenije. Pri plačilu po predračunu kupec dostavljalcu ne plača ničesar, saj vse plača pred izvedbo naročila.JAMČENJE KAKOVOSTI

Podjetje Založba Planet, Damjan Likar s.p., jamči za kvaliteto in ohranjenost svojih izvodov. Če pride do odstopanja od navedenega oz. do poškodbe, se obvezujemo, da vam ta izvod zamenjamo, pri čemer vse stroške krije podjetje Založba Planet, Damjan Likar s.p . Ta izvod je treba najkasneje v roku 15 dni od prejetega računa, vrniti skupaj z računom oz. kopijo računa, če je na računu več postavk glede prodanih artiklov. Podjetje nosi odgovornosti za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v dveh letih od prevzema blaga, v skladu z določbami ZVPot.

 

PO POVZETJU, če se odločite za plačilo po povzetju, potem boste skupaj s paketom prejeli račun s položnico, ki jo boste poravnali poštnemu uslužbencu. Stroški poštnine so 3,90 eur.

 

 

PO PREDRAČUNU, če se odločite za plačilo po predračunu, boste po vaši potrditvi naročila po elektronski pošti prejeli predračun. Ko bo ta v celoti poravnan, boste prejeli naročeno blago. Stroški poštnine za eno knjigo - teža do 2000 g (ki se prišteje v ceno predračuna) so v tem primeru 1,90 eur. Če bo predračun plačan delno, ostanejo knjige do nadaljnjega v lasti Založbe Planet. Če predračuna ne vidite v vaši redni pošti, preverite mapo "Nezaželena pošta".PLAČILO Z GOTOVINO ni možno, ker podjetje nima davčne blagajne.

 

PRAVICA DO ODSTOPA POTROŠNIKA OD POGODBE

 

  • Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@zalozba-planet.si) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
  • Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Založba Planet, Podlubnik 200, 4220 Škofja Loka, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. 
  • Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. 
  • Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. 

 

ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE

 

V skladu z ZVPot je napaka stvarna:

  • izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
  • izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
  • izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
  • je prodajalec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost izdelka se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem izdelku. Stvarno napako lahko uveljavi kupec, ki nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

 

Obrazec za odstop od pogodbe je dostopen tukaj.

 

PRI NAKUPU BLAGA V VREDNOSTI NAD 60 EVRI je poštnina brezplačna, če knjige naročite po predračunu. Če jih naročite po povzetju, je poštnina 2 eur.

 

POŠILJANJE BLAGA

 

Naročeno blago vam pošljemo v roku 2 do 4 dni od prejema vašega naročila. V primeru, da zaradi določenih tehničnih ali logističnih težav ne moremo poslati blaga naprej v tem času, vas o tem predhodno obvestimo po elektronski pošti.

 

ROK VELJAVNOST PONUDBE

 

Navedene cene artiklov v spletni knjigarni Založbe Planet so navedene v evrih (€). Cene veljajo do preklica.

 

POSTOPEK NAKUPA KNJIG

 

Za izvedbo naročila ni potrebna predhodna registracija. Samo izberemo željene artikle in jih damo "v voziček". Če smo npr. izbrali napačni artikel, ga lahko zbrišemo, preden kliknemo na "na blagajno". Nato je potrebno izbrati vrsto dostave (kurirska pošta ali osebni prevzem) ter vpisati svoje podatke. Sledi izbira načina plačila: po povzetju ali predračun (podrobno je o tem napisano zgoraj) ter še povzetek nakupa. Če smo v procesu nakupa naredili kakšno napako, se lahko vedno vrnemo nazaj in popravimo podatke. S klikom "zaključi nakup" smo tako zaključili postopek nakupa knjig. Vaše naročilo sprejmemo na elektronsko pošto založbe in vam odgovorimo, da smo ga sprejeli. Če ste izbrali predračun, vam na vaš elektronski naslov pošljemo vse podatke za nakazilo predračuna.

 

NAROČILA PO EMAILU

 

 Knjige je možno naročiti tudi po elektronski pošti in sicer na info@zalozba-planet.si

 

DOSTOP DO RAČUNA

 

Vsak kupec ima pravico in možnost vpogleda v račun, ki se nahaja v administraciji spletne strani. Prošnjo za dostop do računa nam pošljite po elektronski pošti.

 
KONČNA DOLOČILA


Uporabnik spletne knjigarne Založba Planet ob nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja in se z njimi strinja. V zvezi z morebitnimi spori se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje, v nasprotnem primeru je pristojno ustrezno sodišče.