Ego je naš sovražnik

  • Šifra artikla:
  • Cena z DDV: 19,90 €
  • Popust: 0,00 %
  • Spletna cena z DDV: 19,90 €
Nazaj Dodaj v košarico

Splošen opis

Večina ljudi je prepričanih, da je največja ovira za polno in uspešno življenje zunanji svet. Ryan Holiday, eden vodilnih mislecev mlajše generacije, pa v tej knjigi trdi, da najpogostejši sovražnik, ki nam to preprečuje, v resnici biva znotraj nas: to je naš ego. Na začetku kariere nam ego pogosto ovira učenje in preprečuje, da bi povsem razvili svoje talente. Ko doživimo prve uspehe, nas ego lahko zaslepi in zaseje naše prihodnje probleme, pri neuspehih pa nam ego okrepi občutek izgubljenosti in oteži naše okrevanje.

 

Odmevna knjiga Ego je naš sovražnik bralcu predstavi široko paleto zgodb in primerov, od kulture, prek športa in filozofije, do politike in zgodovine, s katerimi avtor pojasni delovanje in domet tega notranjega vzgiba v človekovem življenju. Holiday dokazuje, da so posamezniki na najrazličnejših področjih človekovega življenja uspeli poseči na najvišje ravni vpliva in uspehov tako, da so se osvobodili pritiska svojega ega, oziroma ga uspeli utišati. Njihove taktike, strategije in odločitve lahko pri vsakdanjem življenju uporabimo tudi mi.

 

Knjiga Ego je naš sovražnik je vsebinsko razdeljena v tri dele, na Vzpenjanje, Vrh in Dno, avtor pa pokaže, da prav v teh treh dimenzijah deluje naš notranji ego. Sprva nas opogumlja in dela vsemogočne, na neki točki pa nas tako prevzame, da lahko sčasoma izgubimo občutek glede naših realnih zmožnosti in sposobnosti.

 

V času, ki ga poveličujejo družbena omrežja, resničnostna televizija in druge oblike brezsramne samopromocije z obetom takojšnjega učinka, se bitka proti lastnemu egu lahko odvija na mnogih frontah. Knjiga Ego je naš sovražnik vas bo spodbudila, da boste lažje prepoznali objestnost in uničujočo silo ega ter njegovo moč preoblikovali na način, da bo ta koristila vašemu življenju.

 

RYAN HOLIDAY je priznani ameriški motivator, medijski strateg in pisec. Pri devetnajstih letih je pustil redni študij in postal vajenec Roberta Greena, avtorja knjige 48 zakonov moči (1998), kasneje pa je bil direktor trženja pri vodilni ameriški modni znamki American Apparel. Je ustanovitelj in lastnik kreativnega ameriškega podjetja Brass Check. Kot strateški svetovalec sodeluje s številnimi uglednimi avtorji različnih knjižnih uspešnic kot sta Neil Strauss in Tony Robbins, s televizijskimi in političnimi voditelji, športnimi trenerji in vrhunskimi športniki. Njegove marketinške modele uporabljajo podjetja Twitter, YouTube in Google. Do sedaj je napisal štiri knjige, mednarodna uspešnica Ego je naš sovražnik pa je prva prevedena v slovenščino. Živi na majhnem ranču v Austinu v Teksasu. 

 

»Pogosto slišimo, da za uspeh potrebujemo samozavest. Ryan Holiday pa na iskren in pronicljiv način trdi, da samozavest pridobimo, kadar pozorno stremimo k nečemu, kar je večje od našega lastnega uspeha.«

– Adam Grant, avtor uspešnic Daš in dobiš ter Izvirnost

 

»Ryan Holiday je eden najboljših mislecev svoje generacije in to je njegova najboljša knjiga do sedaj.« – Steven Pressfield, avtor knjige Vojna umetnosti

 

»Ko boste prebrali to knjigo, ničesar v življenju ne boste počeli na enak način kot prej.«

– Jimmy Soni, urednik in pisatelj

 

»Fant, nekega dne se boš znašel na razcepu poti,« je rekel Boyd. »Moral se boš odločiti, po kateri poti boš nadaljeval.« Z rokama je gestikuliral in nakazal dve smeri. »Če boš šel po tej poti, boš postal nekaj posebnega. Moral boš sprejemati kompromise in obrniti hrbet kakemu svojemu prijatelju. Vendar pa se boš uvrstil med izbrance, napredoval boš po hierarhiji in dobival pomembne naloge.« Nato je za hip umolknil, preden mu predstavi alternativo. »Ali pa,« je nadaljeval Boyd, »greš po drugi poti in nekaj narediš, nekaj posebnega za svojo domovino in zase.

 

Če se odločiš, da želiš nekaj narediti, morda ne boš povišan in morda ne boš dobil najpomemnejših nalog in zagotovo ne boš najbolj priljubljen pri nadrejenih. Toda ne bo se ti treba kompromitirati. Ostal boš zvest samemu sebi in svojim prijateljem. In tvoje delo bo nekaj pomenilo. Biti nekdo ali pa delati nekaj. Včasih se je v življenju treba odločiti.«

– iz knjige