Neverjetna leta

  • Šifra artikla:
  • Cena z DDV: 25,00 €
  • Popust: 0,00 %
  • Spletna cena z DDV: 25,00 €
Nazaj Dodaj v košarico

Splošen opis

Otroci se v različnih vsakodnevnih življenjskih situacijah odzivajo na načine, s katerimi v času odraščanja velikokrat preizkušajo meje svojega okolja, ter pridobivajo želeno pozornost staršev in drugih odraslih v njihovem okolju. Knjiga Neverjetna leta, starševski priročnik za vzgojo otrok, starih od 2 do 8 let, se pos­veča spodbujanju in razvijanju otroških socialnih in čustvenih kompetenc za dvig njihove uspešnosti v šoli in drugod.

 

Mnogi otroci predstavljajo zaradi svojih osnovnih značajskih potez (kot so npr. družabnost, zadržanost itn.), hiperaktivnosti in impulzivnega vedenja za starše velik vzgojni izziv. Neverjetna leta, večkrat ponatisnjen in v praksi preizkušen priročnik priznane ameriške klinične psihologinje dr. Carolyn Webster-Stratton, prinaša staršem s konkretnimi primeri in napotki čvrsto oporo pri vzgoji njihovih otrok. S pomočjo priročnika bodo spoznali, kako z ustreznimi strategijami spodbuditi otrokove socialne, čustvene in učne kompetence, ter se seznanili z vzgojnimi metodami, s katerimi lahko zmanjšajo vedenjske težave otrok ali morda preprečijo njihov nastanek.

 

V vzgojnem priročniku Neverjetna leta najdete učinkovite odgovore tudi na naslednja pereča starševska vprašanja:

 

kako otroku pomagati, da se bo znal soočati s svojimi čustvi in jih uravnavati,

kako vzpodbujati razvoj otrokovih socialnih veščin in sklepanja prijateljstev,

kako sodelovati z otrokovimi učitelji na način, ki bo spodbujal otrokovo socialno in učno uspešnost,

kako otroka skozi igro in interaktivno branje vzpodbujati in učiti branja ter

kako krepiti pozornost, socialno kompetentnost in vztrajnost nemirnih in hiper­aktivnih otrok.

 

Carolyn Webster-Stratton je klinična psihologinja, profesorica in direktorica Klinike za starševstvo Univerze Washington in dobitnica prestižne nagrade za znanstvene dosežke, ki jo podeljuje ameriški Nacionalni inštitut za duševno zdravje. Je avtorica serije programov Incredible years za starše, otroke in učitelje ter avtorica številnih knjig, strokovnih poglavij in znanstvenih člankov s področja zdravljenja agresivnosti mlajših otrok. Priročnik Neverjetna leta je rezultat njenega četrtstoletnega raziskovalnega dela z več kot tri tisoč družinami. Dr. Carolyn Webster-Strattonova živi v Seattlu z možem Johnom, s katerim sta starša dvema odraslima otrokoma.

 

»Odličen priročnik za vse, ki želijo pomoč ali podporo pri vzgoji svojih otrok.«

– dr. Marija Anderluh, dr. med., vodja Službe za otroško psihiatrijo na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana

 

»Starši so na nek način trenerji svojih otrok. Razumejo, česa so se otroci sposobni naučiti glede na svoj razvoj in temperament. Spodbujajo jih pri majhnih korakih na poti do obvladovanja nečesa novega ter jih s podporo in skrbno vodijo k doseganju ustreznih ciljev.«

– iz knjige